Kaszásleves II
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 25-30 dkg bármilyen fajta füstölt hús
- 50 dkg vegyes leveszöldség
- 2 dl sovány tejföl
- 1 babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál piros fűszerpaprika
- 1 evőkanál liszt
- késhegynyi törött bors
- fél citrom leve vagy kevés ecet
- 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
- 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
Elkészítés
A füstölt húst a leves készítése előtti napon annyi hideg vízbe áztatjuk, amennyi jól ellepi. Másnap az áztatóvizet leöntjük, és bő másfél liter tiszta vízben megfőzzük a húst. (Még így is annyi só marad benne, hogy a levest nem szükséges külön megsózni.) A puha húst kiszedjük a léből és félretesszük. (Ebből készül a második fogás.) A visszamaradt lébe beletesszük a csíkokra vágott zöldségeket, a héjas, egy darabban hagyott hagymát, valamint a citromhéjat meg a babérlevelet. Addig főzzük, amíg a zöldség megpuhul. Közben az olajon a liszttel rántást pirítunk, melyet a tűzről lehúzva a pirospaprikával összekeverünk, és kevés hideg vízzel feleresztve csomómentesre keverünk. Ezt a forrásban lévő leveshez öntjük, és a tejföllel együtt simára keverve felforraljuk. Ezután citromlével vagy ecettel és petrezselyemmel ízesítjük. Csipetnyi cukor nagyon jót tesz az ízének.
Megjegyzés
Figyelembe véve hogy a második fogás is ebből a füstölt húsból készül, igazán olcsó és nagyon jó ízű leves. A receptet "Genyke" küldte be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.